Gotowana kapusta do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 średniej wielkości
  • marchew

    kilka małych lub jedna duża
  • natka pietruszki

  • pietruszka

    (korzeń)
  • koperek

  • sól i pieprz

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • gorąca woda

  • boczek wędzony

    kilka plasterków
  • cebula

  • przecier pomidorowy

    mały słoiczek ok.150g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gotowana kapusta do obiadu foto
Z kapusty wyciąć głąb, w razie potrzeby odjąć kilka wierzchnich liści.Przekroić na 4 części (będzie łatwiej szatkować). Poszatkować prosto do garnka.Zalać gorącą wodą i zagotować.Odcedzić.Ponownie zalać gorącą wodą.Marchewkę i pietruszkę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce. Warzywa, natkę pietruszki, koperek, kostkę rosołową,sól i pieprz dodać do gotującej się kapusty.Wymieszać.
Krok 2 - Gotowana kapusta do obiadu foto
Boczek (lub kiełbasę) pokroić w kostkę.Cebulę obrać i pokroić w .kostkę.Podsmażyć na patelni.Dodać do kapusty (nadmiar tłuszczu zostawić na patelni). Kapustę dalej gotować około 35 minut.
Krok 3 - Gotowana kapusta do obiadu foto
Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać i gotować jeszcze 10 minut.Podawać wg. upodobań, np. z ziemniakami i mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 26.07.2015 16:47
Dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat