Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana kapusta do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 średniej wielkości
marchew kilka małych lub jedna duża
natka pietruszki
pietruszka (korzeń)
koperek
sól i pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
gorąca woda
boczek wędzony kilka plasterków
cebula
przecier pomidorowy mały słoiczek ok.150g

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana kapusta do obiadu

Kroki postępowania

1
Z kapusty wyciąć głąb, w razie potrzeby odjąć kilka wierzchnich liści.Przekroić na 4 części (będzie łatwiej szatkować). Poszatkować prosto do garnka.Zalać gorącą wodą i zagotować.Odcedzić.Ponownie zalać gorącą wodą.Marchewkę i pietruszkę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce. Warzywa, natkę pietruszki, koperek, kostkę rosołową,sól i pieprz dodać do gotującej się kapusty.Wymieszać.
Krok 1 - Gotowana kapusta do obiadu foto
2
Boczek (lub kiełbasę) pokroić w kostkę.Cebulę obrać i pokroić w .kostkę.Podsmażyć na patelni.Dodać do kapusty (nadmiar tłuszczu zostawić na patelni). Kapustę dalej gotować około 35 minut.
Krok 2 - Gotowana kapusta do obiadu foto
3
Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać i gotować jeszcze 10 minut.Podawać wg. upodobań, np. z ziemniakami i mięsem.
Krok 3 - Gotowana kapusta do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 26.07.2015 16:47
Dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak