Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana brukselka z pieczoną papryką i papryczką chilli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 30 dkg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
Rozmaryn suszony Prymat 1 gram
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 gram
tymianek 1 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana brukselka z pieczoną papryką i papryczką chilli

W osolonej wodzie ugotowałam umytą brukselkę z dodatkiem chilli .Czerwoną cebulę pokroiłam w piórka .Paprykę pozbawiłam nasion i pokroiłam na większe kwadraty .Warzywa posoliłam i doprawiłam pieprzem a następnie skropiłam oliwą z oliwek .Nagrzałam piekarnik do 220 st.i w foliowym rękawie piekłam do momentu aż skórka papryki zaczynała brązowieć .Po wyjęciu warzyw z piekarnika połączyłam delikatnie z brukselką i całość posypałam ziołami .Udekorowałam szczypiorkiem i gęstym octem balsamicznym .
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.02.2013 09:08
ślicznie podane!
eMMe 04.01.2013 14:33
Super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak