Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana brukselka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 500 g
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana brukselka

Do zimnej osolone wody wrzucam obrane i umyte główki brukselek, w trakcie gotowania dodaję troszkę cukru, w trakcie gotowania podsmażam masło razem z bułką tartą, odcedzoną brukselkę polewam bułką, podajemy ciepłą jako dodatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 03.01.2017 14:27
przepis...- nie skomentuję;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak