Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Górki w zalewie musztardowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składnik główny

ogórki 3 kg

Zalewa

woda 1 litr
ocet 1 szklanka
sól 2 łyżki
cukier 30 dag
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek

Porada

Zamiast ogórków mozna użyć kabaczka, wychodzi również pysznie :)

Przepis i sposób przygotowania na: Górki w zalewie musztardowej

Ogórki obrać,umyć i pokroić na 4 części. Wode wlać do garnka. Dodać ocet i pozostałe składniki. Wymieszać i zagotować. Ogórki poukładać w słoikach. Zalać gorącą zalewą, dobrze zakręcić i postawić do góry dnem. Po 3-4 dniach można spożywać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak