Gorfy z daktylami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • daktyle

    1 opakowanie
  • śnieżka z kawałkami czekolady

    1 sztuka
  • olej roślinny

    5 łyżek
  • mleko

    0,3 l
  • mąka

    0,5 kg
  • woda

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy miksera: olej,mleko,mąka,woda,proszek,cukier,jajko.

Następnie pieczemy gofry w gofrownicy i studzimy.
Następnie przyrządzamy śnieżkę tak jak z tyłu na opakowaniu jest napisane.

Po czym nakładamy śnieżkę na gofra i dekorujemy daktylami.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat