Góralska dziadówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • bryndza

    25dag
  • makaron łazanki

    25dag
  • sól

  • pieprz

  • włoszczyzna

    pęzcek (bez kapusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wywar z jarzyn z dodatkiem cebuli,przecedzić,utrzeć z pokruszoną bryndzą.Podgrzać,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać z ugotowanymi łazankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emiliozo 28.08.2011 15:24
lubię takie regionalne dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat