Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki zapiekane w ciemnym piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo ciemne 1/2 litra
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
jałowiec 3-5 szt.
ziele angielskie 3-5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pieprz ziarnisty 10 szt.
golonka 3-4 przednia

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki zapiekane w ciemnym piwie

Golonki oczyścić, umyć i ułożyć w szybkowarze.
Dodać przyprawy, zalać wrzącą wodą, zamknąć szczelnie szybkowar i gotować ok.40 minut.
Golonki osączyć z wywaru, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać ciemnym piwem i wstawić do rozgrzanego do 200*C piekarnika.
Piec do czasu, aż piwo zmniejszy swoją objętość, a mięso się ładnie zrumieni.
W czasie pieczenia warto golonki odwracać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.09.2012 11:06
Żałuj ;) Golonka w piwie to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni bawarskiej - i jedna z najsmaczniejszych :)
polly66 10.09.2012 09:50
przyznam, że w życiu nie jadłam golonki w piwie :(
Betka 09.09.2012 20:47
super;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak