Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średnie golonki 4 sztuki
fasola szparagowa 40 dkg
cebula 4 sztuki
pomidory 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
duża marchew 3 sztuki
sól, pieprz
masło
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
kapusta 40 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki z warzywami

Golonki nacieramy solą, pieprzem, paprykami i zastawiamy w lodówce na min.4 godziny (najlepiej na całą noc). Fasolke obieramy ze strączków, kroimy na pół, wsypujemy do miski, dodajemy poszatkowana kapustę, pokrojona w talarki cebule, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, pomidora kroimy w kostke a czosnek przeciskamy przez praske. Wszystkie warzywa mieszamy, delikatnie solimy i dadajemy papryki ostrej. Na spód naczynia żaroodpornego kładziemy 4 łyżki margaryny, następnie ½ warzyw, golonki obsmażamy na patelni z obydwu stron i układamy na warzywach następnie przykrywamy drugą warstwą warzyw. Na wierzch kładziemy jeszcze 4 łyżki masła. Pieczemy pod przykryciem ok. 1,5 godziny w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 01.10.2013 08:21
muszę sam spróbować :)
romanrafal
romanrafal 26.09.2013 16:11
grzechu warte,superrrr
w mojej kuchni 10.09.2013 22:39
takie syte dania lubię w zimie jeść
Adamorek 10.09.2013 11:06
porządny kawał mięsa dla porządnego mężczyzny:)
sara1 10.09.2013 10:36
pysznie zrobiona
Katarzyna59 10.09.2013 07:30
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak