Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z warzywami duszona z piwem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
marchewka 2 szt
olej do smażenia
pietruszka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
por (biała część) 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat
bulion 1 szkl
piwo 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z warzywami duszona z piwem

Golonkę umyć i oczyścić.Natrzeć solą ,pieprzem i papryką.Wszystkie warzywa pokroić w plasterki.
Golonkę obsmażyć na oleju z wszystkich stron na rumiano.(ja to robię w brytfance. Pod koniec smażenia dodać czosnek i zalać bulionemDodać liśc laurowy i ziele angielskie. Po jakiejś godzince dodać pokrojone warzywa-bez pora. .Przykryć i dusić do miękkości podczas duszenia jeśli jest taka potrzeba dolac jeszcze bulionu.Gdy golonka będzie miękka dodac jeszcze por i wlac piwo.Chwilę dusić pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.05.2014 21:18
smaczna goloneczka
adelajda 14.05.2014 10:18
lubię goloneczkę :)
Wiesława1 14.05.2014 07:55
uuuu super golonka
w mojej kuchni 13.05.2014 17:51
i można zajadać ze smakiem..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak