Golonka gotowana z warzywami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

To prosta metoda na smaczną golonkę, która jest miękka i delikatna w smaku.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Golonka gotowana z warzywami:

  • golonka wieprzowa

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 sztuk
  • ziele angielskie

    5 sztuk
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 sztuk
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    1.5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte golonki należy zalać wodą i zagotować.
Następnie wodę z "szumem/pianą" zlać, nalać świeżej oraz dodać wszystkie przyprawy.

Całość gotować na niewielkim ogniu przez 1 godzinę.
Po tym czasie dołożyć obrane, pokrojone na dowolne kawałki warzywa. (Cebulę można pokroić w piórka, a marchewkę z pietruszką przeciąć na pół.)

Golonkę z warzywami gotować przez kolejne 1,5-2 godziny - do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.07.2020 21:32
Dobre to jest. Głos oddany.
Babeczka35 29.01.2019 15:13
Idealna dla mojego męża.
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 10:48
Smakowita goloneczka, u mnie tylko gotowaną lubią.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat