Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
golonka wieprzowa
1 sztuka -
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście -
pietruszka
1 sztuka -
marchew
1 sztuka -
cebula
0,5 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka -
piwo
0,5 litra -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku -
Czosnek suszony Prymat
0,5 łyżeczki -
Przyprawa do mięs Prymat
0,5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Golonka z piekarnika
- sprawdzony przepis na golonkę z piekarnika,
- wybierz do niej swoją ulubiona musztardę,
- podawaj z ziemniakami lub kromką świeżego pieczywa,
Aby dobrze przygotować golonkę potrzebny jest czas. Jednak efekt końcowy z pewnością Wam to zrekompensuje. Przepis na golonkę z piekarnika to tylko jeden ze sposób na jej przygotowanie.
Kroki postępowania


Następnie dodajemy obrane warzywa sól, pieprz i przyprawę Kucharek. Gotujemy pod przykryciem przez około godzinę.

Następnie wyciągamy golonkę, przekładamy na blaszkę, oprószamy solą, czosnkiem, przyprawą do mięs i papryką.

Dajemy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy przez godzinę. W tym czasie od czasu do czasu polewamy mięso piwem.

Gotowe. Smacznego!
Wypróbuj także golonkę zapiekaną z kapustą kiszoną.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)