Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z kapustą zasmażaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 4 szt.
kapusta kiszona 80 dag
słonina 15 dag
cebula 1 szt.
mąka 1,5 łyżki
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z kapustą zasmażaną

Do garnka wkładamy golonki i kapuste, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Kapuste odcedzamy i kroimy drobniej.Następnie słonine kroimy w kostkę, topimy na patelni, gdy zrobią nam się skwarki dodajemy posiekaną cebulę, lekko solimy i posypujemy pieprzem; wsypujemy mąkę i dodajemy kapustę - mieszamy. Kapustę podajemy z golonką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 27.11.2012 17:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak