Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka wieprzowa w piwie.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo 0,5 l.
golonka wieprzowa 2
ząbek czosnku 2
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka wieprzowa w piwie.

Golonkę dokładnie umyć i opalić z włosków.Natrzeć solą i pieprzem i papryką.Polać odrobiną oleju i wetrzeć w golonkę.Włożyć do głębokiego naczynia i obłożyć czosnkiem pokrojonym w plasterki.Zostawić na minimum 2 godz.,następnie golonkę obrać z czosnku i wstawić do piekarnika 220 stopni na 30 min.,można przypiec golonkę na patelni lub grillu.Do naczynia wlać piwo i podgrzać włożyć golonkę i dusić pod przykryciem1,5 godz.aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości.Najlepiej kiedy golonka jest prawie cała zanurzona w piwie.Jeśli chcemy aby miała chrupiącą skórkę,należ wstawić ją na 15-20 min.do gorącego piekarnika.Podawać z tartym chrzanemi musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 13.05.2015 11:42
taka najlepsza jest z kapustką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak