Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w winie z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 3 szt
pieczarki 100 g
jabłko kwaśne 1
merchewka 3
wino 100 ml
bulion 200 ml
cebula 1
Papryka słodka mielona Prymat
kolendra
pieprz
sól
oregano
majeranek
ziele angielskie
jałowiec
miód 1 łyżka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w winie z pieczarkami

Golonki oczyścić i umyć. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz ułożyć golonki lekko przyrumienić ze wszystkich stron i podlać winem oraz bulionem (nie dodawać wszystkiego na raz) Dodać przyprawy, drobno posiekany czosnek, cebulę, obraną, pokrojoną na kawałeczki marchewkę i pokrojone w ósemki jabłko dusić pod przykryciem uzupełniając płyn. Pieczarki przysmażyć na drugiej patelni i dodać po ok godzinie od początku duszenia. Posmarować golonkę miodem i uzupełnić płyny. Dusić do miękkości od czasu do czasu obracać.
Podać z ziemniakami z wody, pieczonymi, lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak