Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe składnik

golonka wieprzowa 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 10 ziarenek
bulion 1s szklanka
sól 1 łyżka

marynata

Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jarzynka 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w marynacie

Kroki postępowania

1
Golonka włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać sól i gotować 2h. Ugotowane wyjąć do miski, lekko przestudzić.
Krok 1 - Golonka w marynacie foto
2
Gorczycę, jarzynkę i pieprz rozdrobnić w moździerzu, dodać musztardę i wymieszać.
Krok 2 - Golonka w marynacie foto
3
Marynatą natrzeć przestudzone golonka. Golonka włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec w temp 180 st C ok 1,5-2h.
Krok 3 - Golonka w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.02.2017 18:15
pysznie wvgląda
Skotka 19.08.2016 18:59
Od czasu do czasu pozwalam sobie na goloneczkę:) Twoja wygląda świetnie:)
Mniam 19.08.2016 12:05
Przepyszna goloneczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak