Golonka w marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe składnik

  • golonka wieprzowa

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    10 ziarenek
  • bulion

    1s szklanka
  • sól

    1 łyżka

marynata

  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jarzynka

    1 łyżeczka
  • Musztarda sarepska Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Golonka w marynacie foto
Golonka włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać sól i gotować 2h. Ugotowane wyjąć do miski, lekko przestudzić.
Krok 2 - Golonka w marynacie foto
Gorczycę, jarzynkę i pieprz rozdrobnić w moździerzu, dodać musztardę i wymieszać.
Krok 3 - Golonka w marynacie foto
Marynatą natrzeć przestudzone golonka. Golonka włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec w temp 180 st C ok 1,5-2h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 16.02.2017 18:15
pysznie wvgląda
Skotka 19.08.2016 18:59
Od czasu do czasu pozwalam sobie na goloneczkę:) Twoja wygląda świetnie:)
Mniam 19.08.2016 12:05
Przepyszna goloneczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat