Golonka po bawarsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • seler

    kawałek
  • cebula

    1 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • piwo ciemne

    2 szkl
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyzka
  • sól

  • pieprz

    1/2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuj przez 1 godzinę. Następnie do golonki dodaj obraną marchew, seler oraz cebulę. Wywar posól. Gotuj kolejną godzinę. Po tym czasie golonki wyjmij z wywaru. Odstaw do przestudzenia. Przygotowuj marynatę. Piwo wymieszaj z majerankiem, mieloną papryką, pieprzem oraz odrobiną soli. Dodaj golonki. Obtocz mięso w marynacie. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej piwną marynatą. Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia mięso polewaj kilkakrotnie marynatą spod golonek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 18.08.2014 05:50
Taką lubię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat