GOLONKA PEKLOWANA PIECZONA W PIEKARNIKU

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    2 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • woda

    2 litry
  • tłuszcz

  • liść laurowy

    4 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    10 szt
  • tymianek

    1 łyżka
  • ziele angielskie całe

    10 szt
  • sól peklowa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W przegotowanej ostudzonej wodzie rozpuścić sól peklową dodać wszystkie przyprawy i zmiażdżony czosnek.Do tak przygotowanej zaprawy włożyć umyte i oczyszczone golonki i odstawić do lodówki na trzy doby od czasu do czasu obracać.Po tym czasie wyjąć golonki z zaprawy,ponacinać skórkę w kratkę,ułożyć na natłuszczonej blaszce.Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 2,5 godziny,podlewając wodą w miarę potrzeby.Podawać z chlebem i musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 11.09.2013 10:41
mój tata uwielbia :-)
Wacław 01.01.2013 13:39
dla mnie tez pychaaaaaaaaaaaaaaaa !
Ada-Gaba 01.01.2013 08:37
pyszna goloneczka
jeta72 04.09.2012 12:09
to coś dla mojego taty :-)
cooleczka 12.08.2012 12:48
pieczonej jeszcze nie próbowałam
Rybciia 12.07.2012 13:13
super!!!
Papryczka 27.05.2012 20:52
najlepsze mięsko
Łukasz15 01.05.2012 07:57
smaczna
anemon 24.04.2012 18:35
Wspaniale wygląda i jestem pewna, że tak samo smakuje.
olkaaa 05.04.2012 07:42
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat