Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka na szybko-pieczona

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
marchewka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: golonka na szybko-pieczona

Golonkę umyć -jesli jest taka potrzeba opalić włoski.Natrzeć solą ziołowa i papryką.Odstawić na 15 min
Obsmażyć golonke z wszystkich stron na patelni na oleju na rumiano.następnie przełozyc do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę do pieczenia ,razem z tłuszczem na którym była smażona .Podlac delikatnie wodą .Dodac obrana i pokrojoną w plaserki marchewkę i cebulę pokrojona w piórka.Dodać liśtek laurowy i ziele angielskie.Naczynie przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 2 godz .Po 1,5 godzinie gdy golonka jest juz miękka odkrywamy folie aby ładnie zapiekła się skórka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 22.06.2014 20:28
obłędnie wygląda
Wiesława1 21.06.2014 07:22
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak