golonka na szybko-pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 szt
  • lisc lauowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • papryka ostra Prymat

  • olej do smażenia

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • marchewka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę umyć -jesli jest taka potrzeba opalić włoski.Natrzeć solą ziołowa i papryką.Odstawić na 15 min
Obsmażyć golonke z wszystkich stron na patelni na oleju na rumiano.następnie przełozyc do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę do pieczenia ,razem z tłuszczem na którym była smażona .Podlac delikatnie wodą .Dodac obrana i pokrojoną w plaserki marchewkę i cebulę pokrojona w piórka.Dodać liśtek laurowy i ziele angielskie.Naczynie przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 2 godz .Po 1,5 godzinie gdy golonka jest juz miękka odkrywamy folie aby ładnie zapiekła się skórka

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 22.06.2014 20:28
obłędnie wygląda
Wiesława1 21.06.2014 07:22
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat