golonka na szybko-pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • olej do smażenia

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • marchewka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę umyć -jesli jest taka potrzeba opalić włoski.Natrzeć solą ziołowa i papryką.Odstawić na 15 min
Obsmażyć golonke z wszystkich stron na patelni na oleju na rumiano.następnie przełozyc do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę do pieczenia ,razem z tłuszczem na którym była smażona .Podlac delikatnie wodą .Dodac obrana i pokrojoną w plaserki marchewkę i cebulę pokrojona w piórka.Dodać liśtek laurowy i ziele angielskie.Naczynie przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 2 godz .Po 1,5 godzinie gdy golonka jest juz miękka odkrywamy folie aby ładnie zapiekła się skórka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 22.06.2014 20:28
obłędnie wygląda
Wiesława1 21.06.2014 07:22
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat