Golonka gotowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

    10 ziaren
  • angielskie ziele

    10 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę umyć, przekroić wzdłuż i usunąć kośći. Mięso razem ze skórą ciasno zwinąć i związać bawełnianą nitką. Zalać golonkę gorącą wodą, osolić i gotować. Po pół godzinie dodać cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości. Podawać z musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 07.05.2012 16:33
mniam coś dla mnie
Iwona51 19.12.2011 10:12
smaczna
BernadettaP 08.09.2011 08:24
Oj, a ja nie przepadam za golonką...
Wafelek2601 24.05.2011 11:52
taka golonka jest przepyszna
Wafelek2601 24.05.2011 11:52
taka golonka jest przepyszna
Monika193 11.11.2010 08:28
od czasu do czasu gotuję taką goloneczkę dla męża

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat