Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbkowe roladki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3/4 szkl
mięso mielone 30-40 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
łopatka 6-8 plastrów
liście kapusty 6-8 szt
bulion ok2 szkl
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbkowe roladki

Ryż ugotować na sypko i przestudzić. Liście kapusty sparzyć (bardziej niż na tradycyjne gołąbki). Cebulę drobno pokroić. Mięso rozbić na duże plastry i oprószyć solą i pieprzem. Ryż, cebulę i jajko dodać do mięsa mielonego. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozbite plastry mięsa kłaść liść kapusty, farsz i zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką. Obrumienić na gorącym tłuszczu. Podlać bulionem i dusić do miękkości roladek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 11.09.2013 08:24
bardzo fajne te roladki
Barbara13 10.09.2013 21:39
ciekawy pomysł
ao_12 10.09.2013 17:37
fajny pomysł, smakowicie wyglądają
ana1 10.09.2013 16:56
ale smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak