Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ziemniaczane

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt (młoda)
ziemniaki 1,5 kg
jajko 2 szt
cebule 3 szt
masło 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bulion warzywny 200 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku.
Kapustę parzymy ,zdejmujemy liście ,obcinamy zgrubiałe miejsca.
Cebule siekamy ,szklimy na maśle.
Odsączone ziemniaki (ciepłe) przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka) ,wbijamy jajka ,dodajemy ostudzoną cebulę ,dodajemy gałkę muszkatołową ,majeranek ,sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrabiamy. Na każdy liść kładziemy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego i pieczemy 30 min w temperaturze180°C. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 07.04.2015 09:53
Kasiu ,dziękuję :*
Futka 07.04.2015 08:11
Pyszne, pomysłowe i bardzo smaczne gołąbeczki :) Świetne połączenie Arku - mistrzostwo świata! :D
miodunka 06.04.2015 22:24
pyszne gołąbeczki
barbara11561 06.04.2015 21:08
świetne gołąbki
Franciszek 06.04.2015 20:43
Super pomysł
Gracer 06.04.2015 19:46
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak