Gołąbki z włoską kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • ryż

    2 torebki
  • mięso mielone

    0.5 kg
  • cebula

    4 szt
  • boczek wędzony

    30 dkg
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • bulion

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać delikatnie liście z kapusty, ugotować we wrzątku lekko posolonym. Wyjąć liście, odsączyć. Do wrzątku włożyć i odgotować głąb. Osobno ugotować ryż, ostudzić nieco, zmieszać z podsmażoną cebulą i boczkiem oraz mięsem. Doprawić.
W odsączone i ostudzone liście zawijać farsz w małe gołąbki. Wyłożyć dno garnka pozostałymi liśćmi, ułożyć na nim gołąbki, zalać wodą i dodać rosół. Na małym ogniu gotować około 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 12.10.2011 07:46
podane rewelacyjnie !
Ela15 26.04.2011 21:56
pychota
Yvonne 04.04.2011 21:38
pyszności!
Anna169Hosz 07.11.2010 17:03
Śliczna aranżacja i jak Cię znam gołąbki doskonałe... w dodatku z włoską kapustą- moje ulubione.
Emilia22 07.11.2010 10:09
Wyglądają cudnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat