Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
cebula biała 2 szt
mięso mielone 50 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wywar z kurczaka 1 szkl
koncenrat pomidorowy 3/4 szkl
ryż 1 (ugotowany)
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i mięsem

Kapustę ugotować. Zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę. Do mielonego mięsa dodać ugotowany i ostudzony ryż, surowe jajka, zrumienioną cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz, oregano i paprykę w proszku. Wszystko wymieszać. Nadzienie wyłożyć na liście kapusty i zawinąć. Na dnie rondla rozłożyć liście białej kapusty i położyć na niej gołąbki. Wywar z kurczaka wymieszać z przecierem pomidorowym i polać nim gołąbki. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem 90-120 minut w temperaturze 180 °C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.11.2012 02:02
Uwielbiam gołąbki, pycha.
emeslive 18.11.2012 22:52
Fajne tradycyjne gołąbki. Podoba mi się ten przepis!
Ewa6274879 18.11.2012 21:27
uwielbiam gołąbki!
Sylwia56
Sylwia56 18.11.2012 21:13
super
Zdzisław 18.11.2012 19:50
gołąbki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak