Gołąbki z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 główka
  • mięso mielone

    60 dag
  • ryż

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • mleko

    1 szklanka
  • cebula

    1
  • pomidor

    4
  • sól

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb, gotować. Zagotować ryż. Cebulę pokroić, wymieszać z mięsem, jajkiem, ryżem i przyprawami. W każdy liść kapusty kłaść farsz, zawinąć go, włożyć do garnka. Zalać wodą, wrzucić pokrojone pomidory i gotować 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 27.11.2011 10:22
fajne pewnie gotuje sie
Ela15 24.11.2011 20:09
lubię gołąbki, ale takich jeszcze nie jadłam Mam pytanie co robi się z tym mlekiem?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat