Gołąbki z rybą

Gołąbki z rybą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 gł
  • filet z mintaja

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • mleko

    125 ml
  • bułka

    1 szt
  • śmietana

    125 ml
  • wino białe wytrawne

    125 ml
  • wywar drobiowo-wołowy

    500 ml
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziela angielskieg

    4 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • mąka

    30 g
  • masło

    40 g
  • olej

    20 ml
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty usuwamy głąb, rozdzielamy liście i blanszujemy je, moczymy bułkę w mleku, filety siekamy na surowo , cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, mieszamy ze sobą filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę doprawiamy, farsz nakładamy na liście i ciasno zawijamy, układamy gołąbki jeden kolo drugiego, na patelni, dodajemy łyżkę masła, wino, wywar, liście laurowe, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i dusimy ok 20 min na małym ogniu pod przykryciem, z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do wywaru mieszamy na koniec dolewamy śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

07.10.2012 09:38
Ciekawe

Iwona51

15.02.2012 10:33
super

Łukasz15

04.01.2012 18:25
smaczne

Motorek

27.11.2011 10:01
pycha

Monika193

04.11.2011 15:43
super pomysł!

Seba

13.08.2011 09:10
super

stokrotka

30.07.2011 21:26
mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat