Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z rybą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 gł
filet z mintaja 500 g
cebula 2 szt
mleko 125 ml
bułka 1 szt
śmietana 125 ml
wino białe wytrawne 125 ml
wywar drobiowo-wołowy 500 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziela angielskieg 4 szt
koperek 1 pęczek
mąka 30 g
masło 40 g
olej 20 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z rybą

Z kapusty usuwamy głąb, rozdzielamy liście i blanszujemy je, moczymy bułkę w mleku, filety siekamy na surowo , cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, mieszamy ze sobą filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę doprawiamy, farsz nakładamy na liście i ciasno zawijamy, układamy gołąbki jeden kolo drugiego, na patelni, dodajemy łyżkę masła, wino, wywar, liście laurowe, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i dusimy ok 20 min na małym ogniu pod przykryciem, z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do wywaru mieszamy na koniec dolewamy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.10.2012 09:38
Ciekawe
Iwona51
Iwona51 15.02.2012 10:33
super
Łukasz15 04.01.2012 18:25
smaczne
Motorek 27.11.2011 10:01
pycha
Monika193
Monika193 04.11.2011 15:43
super pomysł!
Seba 13.08.2011 09:10
super
stokrotka 30.07.2011 21:26
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak