Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gołąbki z rybą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1 gł
filet z mintaja
500 g
cebula
2 szt
mleko
125 ml
bułka
1 szt
śmietana
125 ml
wino białe wytrawne
125 ml
wywar drobiowo-wołowy
500 ml
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziela angielskieg
4 szt
koperek
1 pęczek
Sklep Prymat
mąka
30 g
masło
40 g
olej
20 ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z rybą

Z kapusty usuwamy głąb, rozdzielamy liście i blanszujemy je, moczymy bułkę w mleku, filety siekamy na surowo , cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, mieszamy ze sobą filety, cebulę, posiekany koperek i odciśniętą bułkę doprawiamy, farsz nakładamy na liście i ciasno zawijamy, układamy gołąbki jeden kolo drugiego, na patelni, dodajemy łyżkę masła, wino, wywar, liście laurowe, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i dusimy ok 20 min na małym ogniu pod przykryciem, z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do wywaru mieszamy na koniec dolewamy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.10.2012 09:38
Ciekawe
Iwona51
Iwona51 15.02.2012 10:33
super
Łukasz15 04.01.2012 18:25
smaczne
Motorek 27.11.2011 10:01
pycha
Monika193
Monika193 04.11.2011 15:43
super pomysł!
Seba 13.08.2011 09:10
super
stokrotka 30.07.2011 21:26
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak