Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami
Gołąbki z pieczarkami to alternatywna wersja dla tego mięsnego dania. Podobnie, jak tradycyjne, gołąbki z pieczarkami są zawijane w liście kapusty. Ta wersja gołąbków z pieczarkami jest pieczona w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Gołąbki z pieczarkami możesz podać z dowolnym sosem: pomidorowym, grzybowym lub śmietanowym.
Kroki postępowania

Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany olej, przyprawiamy solą i dusimy do miękkości. Gotową przekładamy do ryżu.

Pieczarki obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Smażymy na tej samej patelni na której wcześniej smażyliśmy cebulę. Przyprawiamy je solą, pieprzem i Kucharkiem. Smażymy do odparowania wody z pieczarek, co chwilę mieszając. Gotowe pieczarki przekładamy wraz z tłuszczem do ryżu z cebulą. Dokładnie mieszamy farsz.




