Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pekińskiej z farszem pieczarkowo-serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ryż 1 szkl
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
oliwa
ser żółty 20 dag
czosnek 3 ząbki
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pekińskiej z farszem pieczarkowo-serowym

Ryż ugotować na sypko z odrobiną soli. W osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz pieczarki pokrojone w talarki. Następnie dodaj ryż i przesmaż wszystko razem. Dopraw solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wsyp zieloną pietruszkę. Do farszu zetrzyj żółty ser i połącz wszystko razem. Liście kapusty gotuj w osolonej wodzie ok. 5 minut. Na liście kładź po łyżce farszu i zawijaj gołąbki. Zawinięte gołąbki podsmaż na patelni - ja użyłam oliwy z oliwek - polej sosem sojowym i podawaj od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.01.2013 09:22
fajny przepis :)
RenataZ-et 30.11.2012 19:26
moje ulubione
Adam/ZUB3R 20.11.2012 10:19
dobre
ziutula
ziutula 17.11.2012 19:50
smacznie
Magula 17.11.2012 19:08
fajny przepis
Kuchareczka2 17.11.2012 18:18
super
eMMe 17.11.2012 18:05
Gołabki z kapusty pekińskiej? Bardzo ciekawy pomysł:)
Kasia35 17.11.2012 17:49
zjadłabym takie gołąbki
Kasia35 17.11.2012 17:49
zjadłabym takie gołąbki
jolanta19 17.11.2012 17:42
super
Marta1986 17.11.2012 17:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak