Gołąbki z pęczakiem , borowikami, mięsem i warzywami

Gołąbki z pęczakiem , borowikami, mięsem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    500 g
  • cukinia

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 garść
  • sól czarna

    do smaku
  • pieprz

    1 łyzeczka
  • majeranek

    1 szczypta
  • kapusta

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczka
  • borowiki

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gołąbki z pęczakiem , borowikami, mięsem i warzywami

Mięso z szynki chude zmieliłam razem z cebulą .
Kapustę gotujemy w dużym garnku do miękkich lisci ok 2 h pod przykryciem , następnie zalewamy zimną wodą i odrazu oddzielamy liscie .
Borowiki kroimy na małe kawalki i smazymy na maśle ok 7 min , studzimy .
Marchew szatkujemy na małych oczkach razem z cukinią .Natkę szatkujemy i dodajemy do mięsa ,razem z warzywami , grzybami i całość doprawiamy , powinno być dość wyraziste w smaku .
Na każdy liść wykładamy porcję farszu i zwijamy , układamy ciasno w garnku i zalewamy bulionem , bądż wodą , dusimy na maleńkim ogniu ok 1.5h
Ja podaję z sosem pomidorowym .
Z tej porcji wyszło mi 12 gołąbków , liście zostały jeszcze z kapusty :D

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

fotoviderek 29.08.2013 07:54
Super pomysł na gołąbki :)
Anna133 26.08.2013 19:15
zupełnie inne w smaku niż tradycyjne
katarzynagotuje 26.08.2013 18:21
Muszą być pyszne :)
rafał5 26.08.2013 17:56
bardzo lubię gołąbki
cukiereczek 26.08.2013 17:51
bardzo ciekawe
iwi 26.08.2013 16:49
Pyszne gołąbki
Anna133 26.08.2013 15:39
A ja ciagle robię inne ,jakość nie lubimy zwykłych z ryzem i mięskiem :D polecam są smaczne
Katarina 26.08.2013 15:35
Nie jadłam jeszcze takich gołąbków z chęcią bym spróbowała wyglądają apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat