Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
kiełbasa podwawelska 250 g
ryż 150-200 g
cebula biała 1 szt
sól i pieprz do smaku
kapusta biała 7 liści - młoda kapusta

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze

Kroki postępowania

1
Ryżu umieszczamy w pojemnikach i gotujemy na sypko na parze.
Krok 1 - Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze foto
2
Mięso wraz z kiełbasą mielimy w maszynce do mięsa, następnie dodajemy mieloną cebulę.
Krok 2 - Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze foto
3
Do mięsa z cebulą dodajemy ugotowany ryż.
Krok 3 - Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze foto
4
Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Krok 4 - Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze foto
5
Liście z kapusty młodej oparzamy przez chwile we wrzątku, odcinamy łyko.
W liście zawijamy uzyskany farsz.
Gołąbki układamy w parowarze. Gotujemy przez 60 minut.
Smacznego.
Krok 5 - Gołąbki z mięsem wieprzowym i kiełbasą na parze foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.06.2015 20:15
uwielbiam gołąbki a Twoje wyglądają bardzo smacznie
w mojej kuchni 26.06.2015 16:40
moje smaki są w tym daniu, pycha...
Smaczna_B 26.06.2015 16:31
Bardzo ciekawy przepis i zdrowy .Gotując na parze zdrowo jemy.
Aleksandra/Olcia 26.06.2015 13:27
gołąbki to każde zjem,uwielbiam
pajbek 26.06.2015 12:47
Dla mnie pycha :-)
agnieszka214 26.06.2015 12:06
same pysznosci
Franciszek 26.06.2015 12:00
Pyszne i zdrowe na parze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak