Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40-50 dkg
ryż ugotowany 100 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
kapusta 1 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i ryżem

Cebulę drobno pokroić ,czosnek przecisnąć przez praskę.Do mięsa dodać ryż gotowany,cebulę i czosnek.Wszystko dobrze wymieszać,przyprawić.
Kapustę gotować w dużym garnku i zdejmować kolejno liście,wcześniej wydrążyć głąb.Liście lekko pobić tłuczkiem lub odkroić twarde łyki.
Na liściach układać mięso i zawijać .Wkładać do gęsiarki a dno podłożyć kilka liści z kapusty,podlać wodą ,dodać kostkę rosołową i dusić około 20 min.Do tego przygotować sos grzybowy lub pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.06.2015 16:30
Gołąbki z mięsem dobra rzecz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak