Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

mięso wieprzowe 50 dkg
ryż 30 dkg
cebula
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz

Sos

rosół 2 szkl
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
przyprawy

Kapusta

kapusta biała
oliwa 2 łyżki
sól 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i ryżem

Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Zimne mielimy. Obraną cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na tłuszczu. Wszystkie składniki na farsz dajemy do miski i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jeżeli farsz jest suchy to dodajemy rosołu. Oczyszczoną kapustę sparzamy w wodzie z dodatkiem soli i oliwy. Na liść kapusty dajemy farsz i zwijamy. Tak robimy do wyczerpania składników. Przygotowane gołąbki zalewamy rosołem i dusimy na wolnym ogniu. Sos; Rosół doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy przecier pomidorowy. Następnie zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku. Przygotowane gołąbki podajemy z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.03.2015 16:50
pyszne danie podano..
mirosława4 06.03.2015 16:08
dawno nie robiłam
Ewelina1991 06.03.2015 15:26
uwielbiam takie gołąbki!!!
Aleksandra/Olcia 06.03.2015 14:41
moje ulubione ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak