Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 głowka
ryż 300 g
karkówka 1 kg
cebula 5 szt
jajko 2
smalec 2 łyżki
sól
pieprz
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i ryżem

Kapustę opłukać, wyciąć stwardniały środek. Następnie włożyć do wrzątku i sparzać odrywając stopniowo liście.
To co zostanie poszatkować.
Cebule obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na smalcu.
Mięso zmielić, ryż ugotować. Wszystkie składniki połączyć, dodać kaszę, jaja i przyprawy, wymieszać.
Na każdy liść kapusty nakładać porcję farszu i zawijać.
Na dno rondla wykładamy liście kapusty, na to warstwami gołąbki. Podlewamy wodą lub bulionem i dusimy ok 40 min.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.12.2014 12:41
świetne gołąbki
engie23 04.12.2014 08:14
apetycznie wygląda
w mojej kuchni 04.12.2014 00:41
ale pyszności do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak