Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mielonego boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście kapusty białej 6 szt
ryż 100 g
cebula
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej
boczek 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mielonego boczku

Kroki postępowania

1
Świeży boczek kroimy w mniejsze kąski i mielimy go w maszynce do mięsa. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Cebulkę drobno siekamy.
Krok 1 - Gołąbki z mielonego boczku foto
2
Na patelnie wrzucamy zmielony boczek i podsmażamy razem z cebulką (wytopiony tłuszcz odlewamy !!! może być go zbyt wiele), Następnie do mięsa dodajemy ugotowany na sypko ryż i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku - podsmażamy razem przez około 5 minut.i
Krok 2 - Gołąbki z mielonego boczku foto
3
Farsz zawijamy w liście kapusty. Układamy w garnku, który należy natłuścić olejem - zalewamy 2 - 3 szklankami wody (woda powinna sięgać do 1/3 gołąbków) przyprawiamy magii i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut, następnie w kubku w 200ml wody rozrabiamy koncentrat pomidorowy i zalewamy gołąbki, dalej gotując je do miękkości pod przykryciem.
Krok 3 - Gołąbki z mielonego boczku foto
4
Podajemy razem z sosem bądź dodatkowo z ugotowanymi ziemniaczkami. Smacznego
Krok 4 - Gołąbki z mielonego boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 28.06.2013 08:57
Bardzo apetyczne gołąbki. Ciekawa jestem smaku...
goofy9 02.06.2013 14:56
super, takich jeszcze nie jadłam
RenataZ-et 17.12.2012 23:06
wyglądają super
adelajda 03.08.2012 17:45
super !
elka4621 27.07.2012 14:19
uwielbiam gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak