Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kominki
2 szklanki -
kapusta biała
70 dag -
mięso mielone
75 dag -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
jajko
2 sztuki -
ryż
1 3/4 szklanki -
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania gołąbki z kominkami
Kroki postępowania
W dużym garnku zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć, pozostały sos zagęścić (jeśli sosu jest za mało dolać wody) 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody. Zagotować i doprawić według własnego smaku.
Komentarze (2)