Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z kominkami

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kominki 2 szklanki
kapusta biała 70 dag
mięso mielone 75 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
ryż 1 3/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z kominkami

Kroki postępowania

1
Kominki oczyszczamy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie przekręcamy.
Krok 1 - gołąbki z kominkami foto
2
Ryż gotujemy do miękkości, dodajemy mięso mielone.
Krok 2 - gołąbki z kominkami foto
3
Dodajemy jajka.
Krok 3 - gołąbki z kominkami foto
4
Kapustę drobno siekamy. Wrzucamy do garnka z wodą, podduszamy ją ok 10 minut, odcedzamy na durszlaku i dobrze odciskamy. Wszystko ze sobą mieszamy. Na koniec dodjemy kominki, doprawiamy do smaku.
Krok 4 - gołąbki z kominkami foto
5
Formujemy gołąbki. pieczemy na oleju na złoty kolor.
W dużym garnku zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć, pozostały sos zagęścić (jeśli sosu jest za mało dolać wody) 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody. Zagotować i doprawić według własnego smaku.
Krok 5 - gołąbki z kominkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 09.10.2013 18:31
apetyczne gołąbki
as28 09.10.2013 17:04
fajne gołabki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak