Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kominki
2 szklanki -
kapusta biała
70 dag -
mięso mielone
75 dag -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
jajko
2 sztuki -
ryż
1 3/4 szklanki -
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
W dużym garnku zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć, pozostały sos zagęścić (jeśli sosu jest za mało dolać wody) 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody. Zagotować i doprawić według własnego smaku.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się