gołąbki z kominkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kominki

    2 szklanki
  • kapusta biała

    70 dag
  • mięso mielone

    75 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 sztuki
  • ryż

    1 3/4 szklanki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gołąbki z kominkami foto
Kominki oczyszczamy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie przekręcamy.
Krok 2 - gołąbki z kominkami foto
Ryż gotujemy do miękkości, dodajemy mięso mielone.
Krok 3 - gołąbki z kominkami foto
Dodajemy jajka.
Krok 4 - gołąbki z kominkami foto
Kapustę drobno siekamy. Wrzucamy do garnka z wodą, podduszamy ją ok 10 minut, odcedzamy na durszlaku i dobrze odciskamy. Wszystko ze sobą mieszamy. Na koniec dodjemy kominki, doprawiamy do smaku.
Krok 5 - gołąbki z kominkami foto
Formujemy gołąbki. pieczemy na oleju na złoty kolor.
W dużym garnku zagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć, pozostały sos zagęścić (jeśli sosu jest za mało dolać wody) 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody. Zagotować i doprawić według własnego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
reniatka 09.10.2013 18:31
apetyczne gołąbki
as28 09.10.2013 17:04
fajne gołabki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat