Gołąbki z kaszą jęczmienną w kapuście włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 główka
  • kasza jęczmienna

    3 szklanki
  • sól

  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    30 dag
  • mięso mielone drobiowe

    70 dag
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obgotowujemy. Kaszę gotujemy w bulionie. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, plasterki - podsmażamy. Mięso, pieczarki i cebulę dodajemy do ugotowanej kaszy. Farsz doprawiamy, dodajemy do niego masło i zawijamy go w liście kapusty, uprzednio obgotowanej główki. Przekładamy do naczynia do zapiekania i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat