gołąbki z kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    70 dkg
  • cebula biała

    1 szt.
  • masło

    1/2 kostki
  • kapusta biała

    2 szt.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyzki
  • pieprz biały Prymat

    1 łyzka
  • sól

    1 łyzka
  • kasza jęczmienna

    1 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Od kapusty oddzielić liście i ugotować w osolonej wodzie. Kaszę ugotować i dać pod pierzynę,żeby doszła. W rondlu roztopić masło, wkroić cebule i dać mięso. Wszystko wysmażyć. Połączyć z kaszą i doprawić do smaku. Zawijać w liście kapusty i zapiec w piekarniku lub na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
usmiech 23.05.2012 09:50
dobre
Beata73 29.12.2011 10:50
smaczne
Beata73 29.12.2011 10:50
smaczne
Beata73 29.12.2011 10:50
smaczne
Beata73 29.12.2011 10:50
smaczne
mamusia1 28.12.2011 10:26
pycha
mamusia1 28.12.2011 10:26
pycha
ewelina/bunia 16.12.2011 15:02
super
mamusia1 12.11.2011 15:27
są sypkie i smaczne
mamusia1 12.11.2011 15:26
są sypkie i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat