Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty pekińskiej z pesto verde - wegetariańskie.

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
fasola biała 1 puszka
cebula 1 szt
bulion drobiowy 200 ml
masło klarowane 3 łyżki
pomidory 2 szt
pietruszka zielona 2 łyżki
sól, pieprz
sos pesto
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty pekińskiej z pesto verde - wegetariańskie.

Liście kapusty blanszować, tak, aby były elastyczne. Odcedzić i osuszyć.
Fasolę odcedzić i przelać wodą, dodać starty ser i pietruszkę oraz pieprz.
Na liście nałożyć farsz fasolowy i zwinąć gołąbki.
Cebulę i resztki kapusty pokroić i przesmażyć na maśle. Dołożyć gołąbki, podlać bulionem , dusić pod przykryciem 5min.
Dodać pokrojone w cząstki obrane pomidory i dusić jeszcze 5 min. Dodać sól i pieprz.
Wyłożyć na półmisek i każdy gołąbek posmarować grubo pesto verde. Obłożyć uduszoną kapustą z pomidorami.
Ja jeszcze dodatkowo podaję w sosjerce pesto. Można jeść z ziemniakami z wody, ale uważam ,że to danie samo w sobie jest bardzo sycące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 05.11.2013 14:57
nieco inny sposób ale ciekawy
Beata999 04.11.2013 23:49
Oryginalne gołąbki.
quatro 04.11.2013 19:33
Uwielbiam fasolę,jeszcze nie jadłam jej w gołąbkach-przepis do mojej książki!
Rysia 04.11.2013 19:29
Świetny przepis.Zainspirował mnie do działania.
idealme 04.11.2013 19:25
bardzo smaczne!
Renata9 04.11.2013 19:12
z kapusty pekińskiej gołąbków nigdy nie jadłam
Marta11 04.11.2013 19:03
swietne golabki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak