Gołąbki z kapusty pekińskiej z pesto verde - wegetariańskie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • fasola biała

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • bulion drobiowy

    200 ml
  • masło klarowane

    3 łyżki
  • pomidory

    2 szt
  • pietruszka zielona

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • sos pesto

  • ser gouda

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście kapusty blanszować, tak, aby były elastyczne. Odcedzić i osuszyć.
Fasolę odcedzić i przelać wodą, dodać starty ser i pietruszkę oraz pieprz.
Na liście nałożyć farsz fasolowy i zwinąć gołąbki.
Cebulę i resztki kapusty pokroić i przesmażyć na maśle. Dołożyć gołąbki, podlać bulionem , dusić pod przykryciem 5min.
Dodać pokrojone w cząstki obrane pomidory i dusić jeszcze 5 min. Dodać sól i pieprz.
Wyłożyć na półmisek i każdy gołąbek posmarować grubo pesto verde. Obłożyć uduszoną kapustą z pomidorami.
Ja jeszcze dodatkowo podaję w sosjerce pesto. Można jeść z ziemniakami z wody, ale uważam ,że to danie samo w sobie jest bardzo sycące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 05.11.2013 14:57
nieco inny sposób ale ciekawy
Beata999 04.11.2013 23:49
Oryginalne gołąbki.
quatro 04.11.2013 19:33
Uwielbiam fasolę,jeszcze nie jadłam jej w gołąbkach-przepis do mojej książki!
Rysia 04.11.2013 19:29
Świetny przepis.Zainspirował mnie do działania.
idealme 04.11.2013 19:25
bardzo smaczne!
Renata9 04.11.2013 19:12
z kapusty pekińskiej gołąbków nigdy nie jadłam
Marta11 04.11.2013 19:03
swietne golabki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat