GOŁĄBKI Z FARSZEM KIEŁBASIANYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    3 główki średnie
  • cebula

    3 sztuki
  • kiełbasa podwawelska

    1 kg
  • kiełbasa zwyczajna

    1 kg
  • ryż

    8 woreczków
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • margaryna

    1 kostka
  • smalec

    0,5 kostki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. W czasie gotowania oddzielać liście, odłożyć do odsączenia. Ugotować 8 woreczków ryżu, ostudzić. Kiełbasy różne zmielić, dodać do nich ryż, przyprawy oraz wcześniej podsmażoną cebulkę na smalcu. Wymieszać dokładnie. Następnie nakładać farsz do liści, zawijać i podsmażać tak przygotowane gołąbki na margarynie. Po podsmażeniu odkładać do dużego garnka, zalać rozpuszczonymi kostkami bulionowymi i gotować ok. 2 h na małym ogniu. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 25.10.2011 20:29
ciekawy przepis
wiola28a 06.07.2011 23:51
dla mnie cos nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat