Gołąbki z dorsza wg M.Gessler

Gołąbki z dorsza wg M.Gessler

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt.
  • filet z dorsza

    0,5 kg
  • kasza jęczmienna

    150 gram
  • cebula biała

    4 szt
  • rosół

    1 litr
  • sok z cytryny

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
Liście kapusty oddzielamy i parzymy w osolonej wodzie
Gotujemy kaszę
Krok 2 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
Dorsza czyścimy, myjemy i przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę , odsączamy i dodajemy do ryby. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 3 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
Na sparzone liście nakładamy farsz i zawijamy gołąbki,
Krok 4 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
Gołąbki podsmażamy na patelni tak aby się zrumieniły z każdej strony
Krok 5 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
Następnie gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem i zapiekamy przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

08.07.2015 20:37
Magda Gesler gołąbki z dorsza wprowadziła podczas rewolucji w usteckiej Syrence...niestety przepis jest zupełnie odmienny....coś o tym wiem .Pozdrawiam

kloruś

08.07.2015 12:02
chętnie bym skosztowała!

Łukasz15

08.07.2015 09:22
wyglądają fajnie

Krzysztof15

08.07.2015 08:57
bardzo lubie

Gracer

08.07.2015 08:31
super przepis

Małgorzata Pin

08.07.2015 08:28
Fajny przepis, takich gołąbków jeszcze nie jadłam.

RenataZ-et

07.07.2015 23:32
bardzo fajny przepis

barbara11561

07.07.2015 21:53
Bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat