Przepis i sposób przygotowania na: GOŁABKI WŁOSKIE
2)Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
3)Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
4)Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
5)Bulion rozpuść w 1 l wrzącej wody.
6)Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
7)Zapiekaj całość przez 25 minut.
8)W międzyczasie, dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
9)Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
10)Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.
Farsz do delikatnych gołąbków włoskich przyrządzamy z mielonego mięsa z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Kotlety mielone oraz kawałków żółtego sera. Zawijamy w liście włoskiej kapusty, a następnie zapiekamy w Bulionie z grzybami leśnymi . Podajemy z puree ziemniaczanym, ryżem lub świeżą bułeczką, koniecznie w towarzystwie Sosu pomidorowego .
SMACZNEGO :)