Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁABKI WŁOSKIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
ser żółty 100 g
kapusta włoska 1 szt
jajko 2 szt
bulion z grzybami leśnymi 1 kostka
sos pomidorowy 1 opakowanie
pomysl na kotlety mielone WIN 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁABKI WŁOSKIE

1) Sparz kapustę wrzątkiem i oddziel liście.
2)Wymieszaj mięso z produktem POMYSŁ NA… i z jajkami.
3)Pokrój ser w kostkę i dodaj do farszu. Dokładnie wymieszaj.
4)Na przygotowane liście kapusty nakładaj porcje farszu, a następnie dobrze zawijaj liście.
5)Bulion rozpuść w 1 l wrzącej wody.
6)Ułóż gołąbki w naczyniu do zapiekania i zalej je bulionem.
7)Zapiekaj całość przez 25 minut.
8)W międzyczasie, dokładnie rozpuść Sos pomidorowy w 300 ml zimnej wody.
9)Następnie postaw go na małym ogniu i mieszaj do chwili zagotowania, tak by sos był gładki. Pozostaw na ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
10)Upieczone gołąbki podawaj z Sosem.

Farsz do delikatnych gołąbków włoskich przyrządzamy z mielonego mięsa z dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA... Kotlety mielone oraz kawałków żółtego sera. Zawijamy w liście włoskiej kapusty, a następnie zapiekamy w Bulionie z grzybami leśnymi . Podajemy z puree ziemniaczanym, ryżem lub świeżą bułeczką, koniecznie w towarzystwie Sosu pomidorowego .

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak