Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w wodorostach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wodorosty 6 szt
ryż 1 szkl
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej rzepakowy 1 łyżka
sos sojowy
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w wodorostach

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Pieczarki kroimy drobniutko,cebule obieramy i siekamy .Na oleju podsmażamy pieczarki z cebulką .Dodajemy wyciśnięty czosnek . Doprawiamy sola i pieprzem . Zawartość patelni dodajemy do ryżu .Mieszamy razem i doprawiamy sosem sojowym . Wodorosty lekko zwilżajmy wodą .Na środek dajemy kulkę z ryżu i zawijamy jak gołąbka . Przewiązujemy szczypiorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.02.2013 08:07
pomysłowe
Katarzyna/kate1980 22.12.2012 20:21
pomysłowe
Lemon 22.12.2012 11:41
pychotka
kriko 22.12.2012 10:03
super
cukiereczek 22.12.2012 09:05
super
iwa643 22.12.2012 08:04
wegetariańskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak