Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki w sosie meksykańskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
ryż 2woreczki
koncentrat pomidorowy
śmietana 12%
mięso mielone 60 dag
podgardle 20 dag
karczek 20 dag
sos meksykański

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w sosie meksykańskim

Wszystkie rodzaje mięsa mielimy w maszynce, dodajemy sól Prymat, pieprz Prymat i ziele angielskie Prymat, mieszamy. Ryż gotujemy w osolonej i wrzącej wodzie, uważać żeby się nie rozgotował, musi być twardy. Cebulę i czosnek siekamy na drobne części i dodajemy do mięsa, smażymy na oleju, pod koniec dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem. Wyciągamy mięso i łączymy z ryżem, formułujemy kulki i kładziemy na listki kapusty, zawijamy. Gołąbki wsadzamy do wody po mięsie, dodajemy koncentratu i śmietany, zagotowujemy. Do smaku kładziemy na gołąbki sos meksykański .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 14.11.2011 07:54
ciekawe
Kate131 18.10.2010 07:03
apetyczne
Roman5 07.10.2010 11:10
wyglada super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak