gołąbki w sosie meksykańskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • ryż

    2woreczki
  • koncentrat pomidorowy

  • śmietana 12%

  • mięso mielone

    60 dag
  • podgardle

    20 dag
  • karczek

    20 dag
  • sos meksykański

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie rodzaje mięsa mielimy w maszynce, dodajemy sól Prymat, pieprz Prymat i ziele angielskie Prymat, mieszamy. Ryż gotujemy w osolonej i wrzącej wodzie, uważać żeby się nie rozgotował, musi być twardy. Cebulę i czosnek siekamy na drobne części i dodajemy do mięsa, smażymy na oleju, pod koniec dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem. Wyciągamy mięso i łączymy z ryżem, formułujemy kulki i kładziemy na listki kapusty, zawijamy. Gołąbki wsadzamy do wody po mięsie, dodajemy koncentratu i śmietany, zagotowujemy. Do smaku kładziemy na gołąbki sos meksykański .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 14.11.2011 07:54
ciekawe
Kate131 18.10.2010 07:03
apetyczne
Roman5 07.10.2010 11:10
wyglada super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat