Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula biała 1 szt.
olej 2 łyżki
mięso mielone 50 dag
smalec 1 łyżka
sól
koperek do dekoracji
papryczka chili do dekoracji
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w pomidorach

Wytnij głąb kapusty. Całą główkę włóż na kilka minut do garnka z lekko posolonym wrzątkiem. Wyjmij kapustę i kolejno zdejmij sparzone liście.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Połącz z mięsem mielonym i ryżem. Przypraw. Porcje farszu ułóż na liściach kapusty i zroluj je.
Na dnie garnka połóż 2-3 liście kapusty. Na tym umieść gołąbki. dodaj ziele. Zalej wodą, dołóż smalec i gotuj 45 min. Gotowe gołąbki wyjmij. Do wywaru z dna garnka dodaj pomidory. sos gotuj 5 min. Przypraw do smaku. polej gołąbki. Udekoruj je koperkiem i papryczkami chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.01.2014 08:02
bardzo lubie
Bernadeta 23.01.2013 14:52
uwielbiam
AURELKA 16.10.2012 16:10
pycha
Krystyna32 30.09.2012 10:30
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak