Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI W KISZONEJ KAPUŚCIE

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
podgrzybki suszone 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
ziarenka smaku do smaku
bulion
przecier pomidorowy 2 łyżki
kapusta kiszona 1 cała główka

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI W KISZONEJ KAPUŚCIE

Kapustę należy sparzyć i rozdzielić na pojedyncze liście.

Ryż zagotować w osolonej wodzie nie doprowadzając do całkowitej miękkości.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć.Grzyby namoczyć a następnie drobno pokroić.

Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso, podsmażoną cebulę,grzyby, czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę doprawiając do smaku.

Tak gotowy farsz zawijamy w liście kapusty.

Gotowe gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy delikatnym bulionem z przecierem pomidorowym i wkładamy do piekarnika na około godzinę.Można też dusić je w garnku na małym ogniu około półtorej godziny.

Moja wersja podania to gołąbki podsmażone na patelni, bo takie najbardziej lubię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.05.2013 00:08
na pewno są bardzo smaczne ale skąd wziąć całą główkę kiszonej kapusty
ao_12 19.02.2013 15:10
słyszałam, że te gołąbki są smaczniutkie, ciekawe danie
Katarzyna26 19.02.2013 13:07
smaczne to jest mało powiedzane
halina17 19.02.2013 11:53
Na pewno smaczne są takie gołąbki.
Agnieszka-87-25 19.02.2013 08:08
fajna nowość
paulina2157 19.02.2013 07:55
wow takich gołąbków jeszcze nie jadłam
jasiek 18.02.2013 23:41
fajne
Adamorek 18.02.2013 23:30
bardzo ciekawe i super przypieczone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak