Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w kapuście pekińskiej - na parze

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska duża i szeroka
ryż ugotowany 2-3 woreczki
mielonka domowa 1 słoik
cebula duża
skwarki do smaku
smalec 3-4 łyżki
zielona pietruszka do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
majeranek do smaku

Porada

Gołąbki podawać z sosem pomidorowym, grzybowym, pieczarkowym albo ze smietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w kapuście pekińskiej - na parze

Kroki postępowania

1
Liście z kapusty ułożyć w naczyniu do gotowania na parze i parować do czasu, aż stracą objętość i jędrność. Ostudzić.
Krok 1 - Gołąbki w kapuście pekińskiej  - na parze foto
2
Na smalcu i tłuszczu z mielonki usmażyć posiekaną cebulę, dodać pieprz i majeranek.
Krok 2 - Gołąbki w kapuście pekińskiej  - na parze foto
3
Dołożyć mięso ze słoika rozdrobnione widelcem i wymieszać z cebulą.
Krok 3 - Gołąbki w kapuście pekińskiej  - na parze foto
4
Dodać ostudzony ryż i skwarki.
Krok 4 - Gołąbki w kapuście pekińskiej  - na parze foto
5
Na końcu farsz doprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
Krok 5 - Gołąbki w kapuście pekińskiej  - na parze foto
6
Liście kapusty pekińskiej nadziać przygotowanym farszem i możliwie ciasno zwinąć.
Krok 6 - Gołąbki w kapuście pekińskiej  - na parze foto
7
Gotowe roladki układać w naczyniach do parowania, ostatnią warstwę nakryć listkami kapusty. Włączyć parowar i gotować gołąbki do chwili gdy kapusta będzie miękka.
Krok 7 - Gołąbki w kapuście pekińskiej  - na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.12.2016 18:23
pyszniutkie są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak