Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki tradycyjne z kapusty włoskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka/ młoda
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
ryż 1 szklanka
tłuszcz 2 łyżki
boczek wędzony 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki tradycyjne z kapusty włoskiej

Wykonanie:
Kapustę włożyć do wrzącej wody , zaparzyć i wyciąć grube nerwy. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Cebule posiekać, przysmażyć na tłuszczu i dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko, doprawić do smaku, połączyć z ugotowanym ryżem i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżka nadzienie na liściach kapusty i zawijać gołąbki. Układać w naczyniu żaroodpornym wyłożonym plastrami boczku. Każdą warstwę skropić olejem i posypać przyprawą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.08.2015 10:43
pyszne jedzonko..
Aleksandra/Olcia 13.08.2015 09:51
wolę z białej ale takie też pyszne :)
bertpvd 13.08.2015 09:23
sklasycznie i pysznie
Krzysztof15 13.08.2015 06:08
bardzo lubie
Justyna Jussstiii 13.08.2015 00:07
najlepsze tradycyjne
Łukasz15 12.08.2015 23:49
Lubię gołąbki
patryska76 12.08.2015 22:27
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak