Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki podsmażane z ryżem i mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 250 gram
cebula biała 1 sztuka
wieprzowina 250 (łopatka)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki podsmażane z ryżem i mięsem

Zagotować wodę. Kapuste opłukać, wyciąć głąb. Liście ostrożnie oddzielać wrzucać na wrzącą wodę, obgotowywać, wyjmować łyżką, osączać i ostudzać. Z każdego liścia ścinać nerw. Ryż ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Mięso zmielić następnie włożyć do miski, doprawić do smaku, dodać cebule, ryż, wymieszać. Na środek każdego liścia nakładać nadzienie. Zagiąć 2 równoległe boki liścia i zawijać w rulon. Na dno garnka ułożyć resztę liści, na nich układać gołąbki. Zalać wodą. Dusić około godziny na wolnym ogniu. Następnie wyjąć z wody, odsączyć i podsmażać na patelni z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.01.2014 00:14
moje ulubione jedzonko
fotoviderek 06.04.2013 14:06
Lubię takie gołąbki :)
Kulinarna Ja 17.03.2013 21:03
jejku uwielbiam, z sosem pomidorowym bomba!
Janina 16.03.2013 14:37
Bardzo pyszne
Sisterskitchen 16.03.2013 13:57
uwielbiam podsmażane gołąbki
Laila2786 16.03.2013 13:20
muszą być pyszne
manaika 16.03.2013 13:07
podsmażanych jeszcze nie jadłam
Barbara/zuza22_85 16.03.2013 12:26
bardzo dobre
Kazimierz1 16.03.2013 12:13
pyszne gołąbki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak