Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone wieprzowe 500 g
kapusta biała 1/2 szt
kasza manna 5 łyżek
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
ketchup 5 łyżek
jajko 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

inne

Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

sos

przecier pomidorowy 200 g
ketchup 200 g
woda letnia 1 1/2 l
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki po meksykańsku

Kapustę drobno kroimy.
W misce mieszamy: kaszę mannę, mięso, drobno pokrojoną cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka i 5 łyżek ketchupu, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i dodajemy kapustę.
Z farszu formujemy kule jak na kotlety mielone, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony. Usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym lub w brytfance.
W wodzie rozrabiamy kostki rosołowe, dodajemy ketchup oraz przecier pomidorowy - wszystko dokładnie mieszamy.

Zalewamy gołąbki. Dusimy ok 40 - 50 min.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.06.2016 09:24
same pyszności do zjedzenia
Konczi 13.06.2016 21:48
a ja bym się skusiła :)
halina17 13.06.2016 21:17
Nie robiłam takich gołąbków.
Goya 13.06.2016 19:18
nie próbowałam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak