Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki jęczmienne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 10 liści
mięso mielone wieprzowe 25 dag
płatki jęczmienne 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki jęczmienne

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Liście kapusty sparzyć, ściąć grube nerwy i rozłożyć. Płatki zalać 1 szklanką wrzącej wody, zagotować i potrzymać chwilę pod przykryciem.
Krok 1 - Gołąbki jęczmienne foto
2
Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na maśle, wymieszać z płatkami i mielonym mięsem.
Krok 2 - Gołąbki jęczmienne foto
3
Farsz doprawić, dokładnie wymieszać i rozłożyć na przygotowanych liściach.
Krok 3 - Gołąbki jęczmienne foto
4
Zwinąć gołąbki, przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem i posypać przyprawą do smaku. Gołąbki upiec do miękkości kapusty i podawać z dowolnym sosem według uznania.
Krok 4 - Gołąbki jęczmienne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mzap88 16.03.2015 18:00
mniam mniam
Pyszota 16.03.2015 17:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak