Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki jaglano- mięsne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
płatki jaglane 1 szklanka
mleko 2 szklanki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki jaglano- mięsne

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kapustę delikatnie rozebrać, sparzyć liście, następnie ściąć nerwy. Płatki zalać mlekiem, posolić i gotować przez 3 minut i odstawić do ostudzenia. Mięso mielone wymieszać płatkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę.
Krok 1 - Gołąbki jaglano- mięsne foto
2
Na liście kapusty nakładać farsz, zwijać i układać w formie żaroodpornej wysmarowanej olejem. Podczas układania w naczyniu skrapiać olejem poszczególne warstwy i lekko posolić.
Krok 2 - Gołąbki jaglano- mięsne foto
3
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do miękkości kapusty.
Krok 3 - Gołąbki jaglano- mięsne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.03.2015 15:24
pyszne danie podano
halina17 13.03.2015 11:10
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak